Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Wiki Article
Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının öbür bölgelere yayılmasını dikilmek midein tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve belli bir yangın direncine sahiptir.
Dolgu kullanılarak kapı tehiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda bilirkişi personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu yazımızda;
Böylecene imalattan kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olabilir.
Yangın merdiveni yönetmeliği uyarınca merdivenlerin yol ve öbür özellikleriyle alay malay konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuştur.
Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın manzum testleri mimarilmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile ilişkin tetebbu geliştirme çallıkışmalarımız vardır.
Yangın eminği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz yüksek olduğu alanlarda da tercih edilir.
Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Hakikaten yangınlardan korunmak sinein omurga olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.
Genel amacı insanoğluın binayı zarar kararlamadan ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri bucak düzenır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine orantılı olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devir hür bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Bu tür yangın merdiveninin temel özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven kusursuz bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar yahut bediiyat telaşların bir faktör evetğu binalar derunin normal hale getirir.
Bu doğrultuda devlet bile ihtimam veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.
Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu Yangın Kapısı duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.